Coaching Bestuur en Politiek

Besturen op de grens van de top van de overheid of het bedrijfsleven en de politiek is een kunst. De Coaching Bestuur en Politiek geeft tijd om te denken en tijd om kennis te maken met de nieuwste inzichten in het functioneren op de grens tussen bestuur en politiek. Om alternatieven te vinden en te overwegen in dilemma’s. De Coaching Bestuur en Politiek biedt een klankbord om samen tot betere beslissingen te komen. De Masterclass Bestuur en Politiek biedt u nieuwe inzichten om uw persoonlijke energie en de energie van uw team te verhogen door uw persoonlijke inspiratie en de inspiratie van uw team. De Masterclass Bestuur en Politiek biedt een aantrekkelijke keuze uit nieuwe gereedschappen van effectief leiderschap, waardoor u jarenlang op een nieuw niveau van energie en professionaliteit kunt werken.

Besturen en regeren zijn twee echt verschillende vakken. Toch kan er een brug worden geslagen tussen topbestuurders en politici, om processen en relaties beter te laten verlopen. Daar bestaan nog weinig opleidingen voor. De Coaching Bestuur en Politiek van CoolGroup is uniek. Bestemd voor (toekomstige) topambtenaren en bestuurders van bedrijven en organisaties die regelmatig met de politiek in aanraking komen en voor (toekomstige) politici die de band met bestuurders willen aanhalen.

Programma

Uw inspiratie als bestuurder of politicus. U moet de hele dag anderen inspireren. Maar wie inspireert u nog? Uw persoonlijke inspiratie. Kenmerken van inspirerend besturen in de dagelijkse praktijk.

Besturen in een democratie. De betekenis van maatschappelijk besturen. Over een dieper begrip en de laatste inzichten in de inrichting van de relatie tussen burger, overheid, bestuur en politiek. Problemen op de grens tussen politiek en bestuur. Inventarisatie van wat vaak fout gaat tussen bestuurders en politici.

Inzicht in de politieke praktijk. Politiek, het domein van de wil. Inspiratie, belangen en werkwijze in de politiek. Het politieke spel. Effectief werken met politieke bestuurders. Ervaringen met een effectieve aanpak van ontwikkeling van beleid tussen bestuur en politiek. Effectief werken met politieke bestuurders. Tien werkende aanpakken om de samenwerking met een politicus te bevorderen.

Vanuit de ervaring van Tom Kok als partijvoorzitter, congresvoorzitter en coach binnen de politiek en vanuit zijn ervaring als topbestuurder ontdekt u dat ook dit enerverende gebied van bestuur inspirerend kan zijn.

De Coaching Bestuur en Politiek bestaat uit vijf sessies van telkens een uur. De kosten zijn € 1.495,00 exclusief BTW.

 

Vergeet niet dat je nu leeft in wat je later ‘die goeie ouwe tijd’ zult noemen.