Coolgroup Coolgroup
Diensten
Inspiratie werkt!

Dit is inspiratie!


Wat is inspiratie? En wát inspireert? Iedereen weet wat inspiratie is, tot je het moet uitleggen. Daarom verzamel ik al jaren de mooiste omschrijvingen van inspiratie die ik tegenkom. Van simpel tot diepzinnig. Hieronder staan een paar mooie. Dit is inspiratie!

Inspiratie is energie.
Inspiratie is ogen die gaan schitteren.
Inspiratie is wat je aan het leven geeft.
Inspiratie is het licht dat je levend houdt.
Inspiratie is sprankeling.(Leen Zevenbergen)
Inspiratie is opstaan omdat je zin hebt in de dag.
Inspiratie is het moment dat de ziel in contact treedt met de realiteit.
(Plato)

 

Waarom zou je een inspirerende leider willen zijn?

Omdat het fantastisch leven is!
Een inspirerend leider wil je zijn omdat het heerlijk werken is en een prachtige levensvervulling. Het is een absolute kick om te merken dat je als leider je mensen inspireert. Het is werkelijk verrukkelijk om te zien dat mensen weer zin krijgen in wat ze doen, door wie jij bent. Om te merken dat wat jij bent en kan van harte welkom is in de organisatie en ook echt resultaat oplevert. Om te merken dat je energie geeft in relaties. Het is vervulling en zingeving tegelijk: het is zelfrealisatie. En het kost weinig energie, want je hoeft alleen maar jezelf te zijn. “Een kaars verliest niets door een andere kaars aan te steken.”, zei de Amerikaan Erin Majors. En gelijk heeft hij.

Omdat het hard nodig is!
Een inspirerende leider wil je zijn omdat er een enorme behoefte aan is. Inspirerend leiderschap is hard nodig.
Waarom? Van alle werknemers is maar gemiddeld twintig procent bevlogen in zijn baan. Dat is de uitkomst van een onderzoek in 2010 van ArboNed , een landelijke Arbodienst. Een verbijsterend laag percentage! Tachtig procent is tussen 'bijna' en ‘totaal niet’ gemotiveerd in zijn werk. Dit roept om inspirerend leiderschap! En het gevolg van het gebrek aan inspiratie blijft niet uit. Die minder gemotiveerde en ongemotiveerde werknemers doen dagelijks 1 à 2 uur iets anders op hun werk dan werken, volgens datzelfde onderzoek. Dat kost organisaties 5,36 miljard euro op jaarbasis.
Het onderzoek doet er ook nog de waarschuwing bij dat gebleken is dat jonge mensen sterker dan oudere mensen geen dingen willen doen waar ze niet gelukkig van worden. Dus het gebrek aan inspiratie neemt ook nog eens toe met het oprukken van deze generatie! Het is dringend nodig om wat te doen aan de bevlogenheid op het werk.

 

Bel ons, wij zijn u graag van dienst!