Coolgroup Coolgroup
Diensten
Inspiratie werkt!

Masterclass Inspirerend Voorzitten


Voorzitter zijn van een grote organisatie is prachtig werk. Werken met betrokken mensen aan een waardevol doel, een ploeg aanvoeren die met veel humor en inzet mooie resultaten neerzet.

Voorzitter zijn van een grote organisatie is complex. Er zijn veel belangen en dat vereist laveerkunst. De meeste voorzitters hanteren de hamer zonder dat ze ooit de tijd hebben gekregen om zich te verdiepen in excellent voorzitterschap. Dat leidt tot gemiste kansen. Want er zitten veel aspecten aan excellent voorzitten die door voorzitters nog niet zijn ontdekt.

Inspirerend voorzitten: de kunst om uw organisatie door uw voorzitterschap te voeren naar een nieuw niveau. Voorzitten vereist naast de goede persoonlijkheid ook de nodige inzichten en vaardigheden om uw voorzitterschap goed in te vullen. Inspirerend voorzitten vereist meesterlijke voorbereiding en uitvoering. Die inzichten en vaardigheden zijn de kern van de Masterclass inspirerend voorzitter.

In de afgelopen twaalf jaar zijn door CoolGroup de modernste inzichten in voorzitten en de ervaringen van honderden voorzitters voor u bijeen gebracht in één efficiënte dag. De Masterclass Voorzitten is de nieuwe standaard in excellent voorzitten in Nederland. Een goede investering in uw persoonlijke effectiviteit als voorzitter.

De Masterclass Voorzitterschap biedt u de volgende resultaten:
Een volle dag verrijking van uw voorzitterschap.
U krijgt inzicht in de bouwstenen van inspirerend voorzitten in de dagelijkse praktijk;

 • U krijgt inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op uw voorzitterschap;
 • U krijgt inzicht in hoe collega-voorzitters een crisis oplossen;
 • U krijgt inzicht in uw strategische opties als voorzitter;
 •   U krijgt praktische tips over effectief en stimulerend voorzitten;
 •   U krijgt inzicht in uw juridische positie als voorzitter.

De Masterclas Inspirerend Voorzitten is voor :

 • Voorzitters van teams in het bedrijfsleven
 • Voorzitters van Brancheorganisaties
 • Voorzitters van Verenigingen en Stichtingen
 • Voorzitters van Vakbonden
 • Voorzitters van Universiteiten en Hoge Scholen
 • Voorzitters van Maatschappelijke organisaties
 • Voorzitters van Raden van Advies
 • Voorzitters van Raden van Commissarissen
 • Voorzitters van grote projecten
 • Personen die zich voorbereiden op een voorzitterschap.

 

De Masterclass Voorzitter beslaat een volle dag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het programma is als volgt opgebouwd.

Ochtend

Uw persoonlijke inspiratie als Voorzitter.
Recente maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op voorzitterschap.
Inspirerende voorzitters. Verkenning langs inspirerende voorzitters van alle tijden en culturen. Modellen van inspirerend voorzitterschap. Welk model past bij u?
Kenmerken van inspirerend voorzitten. Gereedschappen om in de dagelijkse praktijk met het voorzitten van een organisatie te inspireren. Vul uw voorzitters gereedschapskist van de inspiratie met praktische en strategische gereedschappen. 
Uw publieke relaties. In dit blok aandacht voor inspirerend speechen, persrelaties, relaties met de politiek en de overheid en uw persoonlijke pr.
De dag wordt afgesloten met een blok over sturing van uw persoonlijke positie als voorzitter. Met onderwerpen als: de voorzittersvergoeding, aansprakelijkheid, benoeming en vertrek.

Middag

In de middag worden de inzichten van de ochtend in praktijk gebracht.
Inspirerend voorzitten van Vergaderingen.
Systematisch wordt doorgenomen hoe een inspirerende vergadering tot stand komt en kan worden voorgezeten. Rekent u er op dat bij de ogenschijnlijk eenvoudigste onderdelen u nieuwe inzichten te wachten staan.
Praktijkcases van Voorzitterschap
Praktijkcases, ingebracht door de deelnemers, worden besproken. Gezamenlijk wordt gezocht naar de beste oplossing, met toepassing van de gereedschappen van inspirerend voorzitterschap. U past uw bestuurlijke principes en vaardigheden toe en maakt kennis met alternatieve strategieën.

 

Aantal deelnemers
Een Masterclass bestaat uit vier tot zeven deelnemers.

Verzorging
Een Masterclass heeft de vorm van een relaxte dag onder gelijken. Er is rust en ruimte voor ontmoeting, wandeling en persoonlijk gesprek. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

 

Belangstelling?
Stuur nú een e-mail naar: kok@coolgroup.nl en wij nemen contact met u op.