Coolgroup Coolgroup
Diensten
Inspiratie werkt!

Masterclass Inspirerend Innoveren


Herkent u dit?
U voelt aan uw water dat uw organisatie nú moet vernieuwen. U heeft wel initiatieven genomen, maar het heeft te weinig effect gehad. U heeft behoefte aan een fundamentele vernieuwing.

Waar schort het aan?
Innovatie is toegepaste creativiteit. In veel organisaties is ruim voldoende creativiteit. Maar er gebeurt te weinig mee. Er is te weinig toepassing.

Tijd voor een impuls voor uw innovatie.
Tijd voor een stevige vernieuwingsimpuls in uw organisatie? Tijd voor de Masterclass Inspirerend Innoveren.

De nieuwe generatie innovatie services
De Masterclass Inspirerend innoveren is een nieuwe generatie service voor integrale innovatie:

  • uw mensen krijgen de gelegenheid zichzelf te vernieuwen;
  • uw mensen krijgen een kickstart in zelfstartend en innoverend werken;
  • u krijgt een innovatie strategie.

Wat doet de Masterclass voor uw mensen?
De Masterclass Inspirerend Innoveren is een programma van CoolGroup, waarin dertig jaar successen, vallen en opstaan op het gebied van innovatie bijeen is gebracht. Mensen vinden het heerlijk om er aan mee te doen. Ze voelen zich betrokken bij de toekomst van uw organisatie, ze krijgen de kans hun ideeën te uiten, er wordt aandacht aan hun creativiteit besteed, ze krijgen nieuwe inzichten in de markt en de klant aangereikt, ze leren samen creatieve oplossingen te verzinnen en ze leren hoe ze zichzelf kunnen vernieuwen. Uw organisatie krijgt gemotiveerde zelfstartende medewerkers en een innovatiestrategie.

 

Het Programma

Ochtend

De Brainstorm begint met de probleemstelling en de reflectie daarop van de deelnemers. Zo zorgen we ervoor dat we met het goede probleem bezig gaan.

Meteen daarna worden de deelnemers in een stroomversnelling gebracht van hun eigen creativiteit. Ze worden uitgenodigd om hun ideeën voor vernieuwing naar voren te brengen. Dat leidt tot een eerste, altijd opzienbarende lijst van creatieve ideeën.

In de tweede ronde worden de deelnemers in hun creativiteit gestimuleerd door een interactieve sessie over de sterkste trends in Nederland onder burgers, consumenten en organisaties. Wat betekent de trend voor de eigen organisatie? De ervaring leert dat deze ronde een tweede waterval van nieuwe ideeën oplevert.

Middag

De deelnemers, inmiddels gesteund in hun ervaring dat ze creatief en innoverend zijn, krijgen in de middag een module over jezelf vernieuwen. Je karakter ligt grotendeels vast. Maar je uitgangspunten, je instelling en je gedrag kunnen worden aangepast. Je kunt geen nieuwe ideeën invoeren met mensen van vroeger.

Vervolgens gaat de groep zich buigen over de innovaties die bijeen zijn gebracht. In een innovatie debat worden de beste ideeën voorzien van een pleidooi. Het verheft sommige ideeën boven anderen en het leert medewerkers om voor een idee te gaan.

Daarna worden de ideeën gewikt en gewogen en wordt er op een kleurrijke manier gekozen voor de top tien van ideeën die de mensen het meest inspireren.

Tenslotte krijgt elk idee in de top tien een uitwerking in een beknopte invoeringstrategie. Daarmee wordt het idee opgetild tot innovatie.

Met deze top tien op zak vertrekt een verfriste ploeg terug naar huis.

 

Rapport Innovatie Strategie

De opbrengst van de dag wordt door CoolGroup verwerkt in een rapport Innovatie Strategie met daarin ook de visie van CoolGroup op de beste keuzes.

 

Aantal deelnemers
Een Brainstorm bestaat uit maximaal tien deelnemers.

Verzorging
Een Masterclass heeft de vorm van een relaxte dag onder gelijken. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

 

Belangstelling?
Stuur nú een e-mail naar: kok@coolgroup.nl en wij nemen contact met u op.