Coolgroup Coolgroup
Diensten
Inspiratie werkt!

Masterclass Crisis en Kans


There cannot be a crisis next week, my schedule is already full. (Henry Kissinger)

Iedereen praat over crisis, wie doet er wat?

We hebben het niet door: we zijn als de spreekwoordelijke kikker in een pan langzaam opwarmend water, die niet door heeft dat hij gekookt wordt. We hebben een recessie, het is crisis. De wereld om ons heen staat in brand, iedereen praat over de crisis die achter ons ligt en de over crisis die nog komt. Maar dan voor anderen. Bij ons komt hij niet. Later, als we over drie jaar terugkijken, zullen we zeggen: “Hoe is het mogelijk dat we het niet zagen aankomen voor onszelf, alle verschijnselen waren er, gewoon om ons heen!”

Wij zitten in een crisis. En het is geen kleintje.
De Arabische Lente heeft de crisis laten zien in Tunesië, Egypte, Lybië, Yemen en Syrië. En het is nog niet afgelopen.
De bankencrisis heeft zich laten zien in Griekenland, Italië, Spanje, Ierland, België, de Verenigde Staten en ... Nederland.
De klimaatcrisis en milieucrisis laten zich voelen in alle landen van de wereld met een boze oceaan, boze wind en boze temperaturen.

Maar toch leven we gewoon door, alsof er niets aan de hand is. Dat is wat mensen doen. Ze vertrouwen op hun leiders. Die zullen wel weten wat ze moeten doen. In ruil gunnen ze hun leiders alle moois van het leiderschap.

Deze Masterclass Crisis en Kans is voor u als leider. Voor leiders die meer willen doen dan wachten.

 

Crisis is fun

Voor leiders is een crisis een kans. Crisistijd is de beste tijd om leiderschap te tonen. Omdat de angst hoogtij viert bij de mensen neemt de waardering voor leiders sowieso al toe.

Ook in de natuur blijkt dat elke natuurramp kansen biedt. Na een grote bosbrand barst nieuwe vegetatie los op de voedselrijke verbrande ondergrond. Storm velt zwakke bomen en geeft sterkere meer ruimte. De storm draagt zaadjes mee naar verre oorden.

Er komt gemiddeld elke zeven jaar een crisis, dus een beetje leider krijgt er vijf te verwerken in zijn managementtijd. Het is nuttig om je erin te verdiepen, want leiders die het niet doen zien zich tijdens de crisis vaak vervangen worden door iemand die het wel kan. Elke crisis levert op grote schaal nieuwe leiders op.

Crisis brengt bij heel wat mensen nieuwe energie boven. De sleur wordt doorbroken, er is actie, er is nieuws, er worden nieuwe talenten aangeboord. Deze tijdelijke energie kan prima worden gebruikt om de organisatie versneld te versterken.

Crisis levert zelfs zingeving op. Mensen worden weer in contact gebracht met hun reden van bestaan, met hun overlevingsdrang, met de bescherming van wat hen lief is, met spanning en avontuur. Onderschat niet de inspirerende werking van een crisis.

Alle reden dus om als leider met de crisis bezig te gaan.

 

 

Het Programma

Ochtend

Inspiratie en crisis
Module over uw bron van inspiratie en hoe die bron u steunt in elke crisis.
Gereedschappen om als leider inspiratie een grotere rol te geven in tijden van crisis.

De crisis begrijpen
Als leider moet je dus de crisis onderzoeken, analyseren, begrijpen. Waar is de crisis, waar is hij het ergst, waar is hij niet? Handvatten om de relevantie van de crisis voor uw organisatie vast te stellen en die te vertalen naar uw visie. Uw onderbouwde visie over wat er gaat gebeuren als er niet wordt ingegrepen. Het zwarte scenario van wat er gaat gebeuren zonder ingrijpen.

Middag

Tien ijzersterke stappen voor een leider in crisistijd
De module waarin u tien ijzersterke gereedschappen van leiderschap in crisistijd krijgt aangereikt.
                                   
Crisis omzetten in Kansen bij uw doelgroepen
Toezichthouders
Managementteam
Medewerkers
Klanten
Leveranciers

Het einde van de crisis                                             
Hoe lang blijf je in de staat van hoogste paraatheid?
Terugschakelen naar een normaal ritme.
Beloon de rebellen die de crisis verdreven.
De nieuwe start.

 

Aantal deelnemers
Een Masterclass bestaat uit vier tot zeven deelnemers.

Verzorging
Een Masterclass heeft de vorm van een relaxte dag onder gelijken. Er is rust en ruimte voor ontmoeting, wandeling en persoonlijk gesprek. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

 

Belangstelling?
Stuur nú een e-mail naar: kok@coolgroup.nl en wij nemen contact met u op.