Coolgroup Coolgroup
Diensten
Inspiratie werkt!

Masterclass Bestuur en Politiek


Besturen op de grens van de top van de overheid of het bedrijfsleven en de politiek is een kunst.

De Masterclass Bestuur en Politiek geeft tijd om te denken. En tijd om kennis te maken met de nieuwste inzichten in het functioneren op de grens tussen bestuur en politiek. Om alternatieven te vinden en te overwegen in dilemma's die vragen om een beslissing. De Masterclass Bestuur en Politiek biedt een gezelschap van collega's en docenten als klankbord om samen lerend tot betere beslissingen te komen.

De Masterclass Bestuur en Politiek biedt u nieuwe inzichten om uw persoonlijke energie en de energie van uw team te verhogen door uw persoonlijke inspiratie en de inspiratie van uw team.

De Masterclass Bestuur en Politiek biedt een aantrekkelijke keuze uit nieuwe gereedschappen van effectief leiderschap, waardoor u jarenlang op een nieuw niveau van energie en professionaliteit kunt werken.

Besturen en regeren zijn twee echt verschillende vakken. Toch kan er een brug worden geslagen tussen topbestuurders en politici, om processen en relaties beter te laten verlopen. Daar bestaan nog weinig opleidingen voor. De Masterclass Bestuur en Politiek van CoolGroup is uniek.

Bestemd voor (toekomstige) topambtenaren en bestuurders van bedrijven en organisaties die regelmatig met de politiek en in aanraking komen en voor (toekomstige) politici die de band met bestuurders willen aanhalen.

 

Programma

Ochtend

Uw inspiratie als bestuurder of politicus. U moet de hele dag anderen inspireren. Maar wie inspireert u nog? Uw persoonlijke inspiratie.

Kenmerken van inspirerend besturen in de dagelijkse praktijk.

Middag

Problemen op de grens tussen politiek en bestuur.
Inventarisatie van wat vaak fout gaat tussen bestuurders en politici.

Besturen in een democratie
De betekenis van maatschappelijk besturen. Over een dieper begrip en de laatste inzichten in de inrichting van de relatie tussen burger, overheid, bestuur en politiek.

Inzicht in de politieke praktijk
Politiek, het domein van de wil. Inspiratie, belangen en werkwijze in de politiek. Het politieke spel.

Effectief werken met politieke bestuurders
Ervaringen met een effectieve aanpak van ontwikkeling van beleid tussen bestuur en politiek in een tijd van recessie en bezuinigingen.
Effectief werken met politieke bestuurders. Tien werkende aanpakken om de samenwerking met een politicus te bevorderen.
Vanuit de ervaring van Tom Kok als partijvoorzitter, congresvoorzitter en coach binnen de politiek en vanuit zijn ervaring als topbestuurder ontdekt u dat ook dit enerverende gebied van bestuur inspirerend kan zijn.

 

Aantal deelnemers
Een Masterclass bestaat uit vijf tot zeven deelnemers.

Verzorging
Een Masterclass heeft de vorm van een relaxte dag onder gelijken. Er is rust en ruimte voor ontmoeting, wandeling en persoonlijk gesprek. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur met een borrel.

 

Belangstelling?
Stuur nú een e-mail naar: kok@coolgroup.nl en wij nemen contact met u op.