Coolgroup Coolgroup
CuraçaoTom Kok, directeur
kok@coolgroup.nl
06 53 400 344

Inspiratie werkt!

CoolManagement B.V. op Curaçao

Fotografie Siem Kok, Steven Kok en Roland van Joolen

tom kok

1960, aan het rif op Curaçao met mijn twee broers

Op Curaçao ben ik geboren en ik heb er tot en met mijn elfde jaar gewoond. Dit is thuis. Sinds 10 oktober 2010 is Curaçao een zelfstandig land binnen het koninkrijk. Voor de opbouw van het land is veel inspiratie nodig, visie, inzet, professionaliteit en hart voor de zaak. Ik ben teruggekeerd naar mijn eiland om bij te dragen aan de opbouw van dit nieuwe land Curaçao.

Curaçao is een modern land met de langste landingsbaan van het gebied, een grote haven, een stevige financiële sector en een behoorlijke stabiliteit mede door de banden binnen het Koninkrijk.
Het eiland heeft binnen het Caribische gebied een relatief hoge levensstandaard en gaat elk jaar verder vooruit. Je ziet de stad pand voor pand opknappen, de natuur wordt elke dag beter beschermd, steeds nieuwe, creatieve culturele happenings, de toeristen blijven komen en prima berichtgeving door een onafhankelijke, kritische pers.

Er zijn ook magistrale opgaven voor de mensen op het eiland, zoals de armoede, kansen voor jongeren, zorg voor ouderen, de vervuiling door de raffinaderij, de aantasting van het rif en de criminaliteit. Zaken die talent nodig hebben en mensen die aanpakken.

 

De Curaçao School of Management

www.curacaoschoolofmanagement.org

Dit initiatief van de Foundation Curaçao School of Management biedt managementtrainingen aan op Curaçao, door Curaçaose docenten. Met veel bijzondere trainingen en elementen die je nergens anders vindt. Zo wordt altijd een deel van de colleges Boi Palu gegeven: onder de boom.

De Foundation Curaçao School of Management is opgericht door Runy Calmera en Tom Kok

 

CoolManagement B.V.

CoolManagement B.V. is sinds eind 2011 actief op Curaçao.

De diensten die CoolManagement B.V. op Curaçao aanbiedt zijn bestuursdiensten. Bestuursdiensten voor bedrijven, overheid en politiek. Inmiddels zijn opdrachten uitgevoerd voor de Koninklijke Marine en CMTC.

Nog te ontplooien:

CoolManagement heeft een aantal concepten uitgewerkt voor Curaçaose diensten die vanaf het eiland kunnen worden aangeboden aan de rest van de wereld en werkgelegenheid kunnen scheppen. De komende tijd worden die diensten onderzocht op draagvlak en haalbaarheid.

 

De Curaçaose Mode Academie CuraModa
Modieuze kledingstukken, gebaseerd op de kleuren en vormen van de natuur en cultuur op Curaçao. Ontworpen door Curaçaos talent, gemaakt in thuisateliers door de goede naaisters van het eiland.
De eerste pagina van de website staat er al: www.curamoda.com

 

Een Kliniek voor Tropische Geneeswijzen
Er zijn goede aanwijzingen dat een aantal aandoeningen positief wordt beïnvloed door het klimaat en de omstandigheden op Curaçao. Zoals Cluster hoofdpijn, aandoeningen van de luchtwegen en huidaandoeningen. Aandoeningen die genezen door de aanwezigheid van de patiënt op het eiland Curaçao.

 

De Sea Pharmacy
De mogelijkheden om geneesmiddelen en behandelingen te baseren op wat de zee te bieden heeft, zijn maar net ontdekt. Onderzocht wordt of er voldoende kansen zijn voor het ontwikkelen van geneesmiddelen en verzorgende producten, gebaseerd op het koraalrif en de zee.

 

Kom!
Kom naar Curaçao, vestig je hier, kom helpen en geniet van dit heerlijke, vrije, gastvrije, groene, zonnige, kansrijke eiland.